Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2008 14:09 - Ние, Болг-Ариите
Автор: kimmerian Категория: Технологии   
Прочетен: 5720 Коментари: 15 Гласове:
1Ние, Болг-Ариите

 

Шегор Расате

 

     “Българин значи мъдър, знаещ човек”

из историята на волжките българи

 

 

     “Българин е който не крадне, не лъже, не убива, не смени вярата

си за печена кокошка”

Йордан Хаджиконстантинов Джинот

 

  

   За мнозина е трудно да осмислят, че нашето битие е предопределено от прадедите. Съзнателно или не, ние се явяваме техни продължители на историческата сцена, въвлечени в борбите, които те са водили някога. Още когато Кан Исперих е избрал тази земя за средище на новата българска държава, той е предопределил съдбата ни. Защото тази земя е за господари. Който я държи здраво и гази чуждите нашественици, той ще живее достойно, възползувайки се от нейните богатства и кръстопътно положение. Но който се огъва, всички ще минават през него и той вечно ще страда, носейки проклятието на Испериха, за това, че е отстъпил от неговия свещен Заветъ.

 

     Днес за съжаление България не е водеща световна сила, както през славното и минало. След петвековно прекъсване на своята независимост по време на османското владичество, българите загубиха приемствеността на държавната си традиция, и голяма част от културно-историческото си наследство. Под прикритието на османската власт агенти на враждебни на българския народ сили системно унищожаваха документите на нашето минало, за да заличат историческата ни памет. Същите врагове, които някога плащаха дан на великите български царе, не мигват при мисълта, че господарската воля на нашия народ може отново да се пробуди. След Освобождението така наречените “Велики сили” най-арогантно се намесват в обществено-политическия ни живот, като постоянно работят за народностното ни обезличаване. Така се затвърди престъпната славянско-тюркска теория, представяща нашия народ като някаква сбирщина от полудиви номадски племена. Тази отровителска теория и днес се преподава в българските училища и университети, и се прокарва в световните исторически издания. Срещу тази лъжа се възправяме ние, достоверните български родолюбци, за честта на нашите велики прадеди и за новорождението на Болг-Арийския Род и Царство!

 

     Ние българите нямаме нищо общо с тюрките, нито пък сме славяни, тъй-като такава народност просто не съществува. Самият факт, че ни натрапват теорията за славянския ни произход отвън, ни задължава инстинктивно да я отхвърлим, още преди да сме пристъпили към нейното опровергаване. Няма славяни, има източноевропеиски народи, а панславистката доктрина е създадена от юдомасонските кръгове, за поддържане на разделението и противопоставянето на европейските народи. Ние най-отговорно заявяваме това и на нашите руски приятели, тъй-като самата Русия твърде много пострада от панславизма, подхранващ нейния грандомански и шовинистичен империализъм.

 

     Ние българите сме потомци на велики и културни арийски народи – траки, келти, готи и основно на древните българи, като продължители на Българската цивилизация. Нашите прадеди никога не са били диви номади, които са се препитавали с грабителски войни. Старите българи са имали самочувствието на висококултурен народ. “Българин значи мъдър, знаещ човек” – така започва писмената история на волжките българи. Българите са се чувствували продължители на най-древната световна цивилизация. В средновековния български превод на

книгата на халдейската пророчица Сибила се казва, че българите са народ от “Първото Слънце”, т.е. от Златния век.(1) Древните българи са имали високоразвита държавност с повече от 40 държавни и военни звания. Основните от тях са КАНАС ЮВИГИ , КАВХАН , БОИЛА , КОЛОБЪР , ТАРКАН , БАГАТУР , БАГАИН , а повечето от тях се явяват в по няколко различни длъжности.(2) Държавният строй на древните българи се основава на една цялостноизградена трифункционална обществена йерархия, свойствена за народите от Бялата раса:

1.      Духовенствоколобри.

2.      Войнствобоили, таркани, багатури, багаини.

3.      Труженици.

    

     Върховната власт над трите съсловия осъществява Царят-Жрец, носещ свещената титла КАНАС ЮВИГИ – “От Бога владетел”. По право българският престол е принадлежал на Свещената Династия ДУЛО. Тя носи името на свещената арийска прародина ТУЛЕ. В езика на памирските народи, родствени с българите, ТУЛЕ значи “Богоустановен ред”.(3) Името ТУЛЕ носи и столицата на келтското царство в Тракия, основано от владетел, носещ свещеното българско име БОЛГ.

 

     Канът управлява с помощта на Шестте Велики боили, произхождащи от най-знатните болярски родове. Те съставляват висшия господарски елит, наречен УКЕЛ, но по правило принадлежат към колобърското съсловие. Заедна с Кана те съставляват Съвета на Седемте – върховният орган на управлението на САРАКТА (Царството).

 

     Великият италиански философ Юлиус Евола отнася управлението на царете-жреци към изначалната Арийска цивилизация, свързана с митологичната представа за Златния век.(4) Точно затова ние българите имаме основание да се считаме за народ от “Първото Слънце”, както е записано в българския превод на Сибила. Още повече, че подобни държавни титли са известни от наследството на най-древните световни цивилизации – Шумер и Протоиндийската цивилизация, а също от Югоизточна Азия, Кушанската империя и някои келтски кралства.(5) Във всички тези цивилизации е била в сила една система от държавни звания, наследство от една працивилизация, която много преди индоевропейците е разпростряла своето културно влияние над Стария свят – може би това е легендарната Атлантида? И нашите прадеди са успели да съхранят този древен държавен строй в неговия цялостен вид, чак до чуждопоклонническото покръстване през IX век.

   

      Не само държавната традиция свидетелствува за високите организаторски способности и културно равнище на българите. Държавата и Нацията се основават на Рода, а сред българския народ съществува една сложна система от родови звания, отнасящи се до степента и ранга на роднинство. Такива като МАМА , ТАТЕ , КАКА , ЧИЧО , ЛЕЛЯ , СТРИНА , БУЛЯ..., с които сме свикнали от малки.(6) Този тип родово устройство не се среща сред повечето индоевропейски народи. Неоценимо е и българското народно творчество. В българските народни носии е застъпено съчетанието на трите основни космически цвята – бяло, червено и черно, а също и кафяво. Те са богато избродирани с изящни шевици във форми на руни, свастики, келтски кръстове и други арийски символи. По своята красота и хармония българските народни носии надминават носиите на много други европейски народи. Ние българите също така се славим с богатото си наследство от народни песни и танци, и то в такива разнообразни ритми, с каквито малко народи могат да се похвалят. Изобщо всички страни от живота на българите – било в устройството на държавата и рода, или в народностната култура, са проникнати от принципа на усложнената йерархия, от култа към реда и хармонията. Проява на един цялостен мироглед, свойствен за Изначалната Арийска цивилизация от Златния век.

 

     С високите си астрономически познания древните българи са създали и един от най-точните календари в света. Българският календар е слънчев. Той отчита летоброенето по обиколката на планетата Юпитер около Слънцето, затова годините се подреждат в дванадесетгодишен кръговрат, съответствуващ на юпитеровата година. Днес този календар е известен по света като китайски. Но китайците изобщо не свързват своя календар с движението на Юпитер, а тъкмо на него се основава дванадесетгодишния кръговрат. За кой ли път да доказваме, че всички постижения в областта на човешкото познание са дело на народите от Бялата раса? Същото твърдение е в сила и за един друг много точен календар – календарът на маите.

 

     Още в древността българите са били народ с висока стопанска култура. За разлика от съседните номадски племена, живяли в Средна Азия, нашите прадеди са развивали всички стопански поминъци – земеделие, животновъдство, строителство, търговия, занаятчийско производство, а в сферата на занаятите – кожухарство, тъкачество, ковачество, златарство... Освен с хубавите си коне, нашите прадеди са били известни и с ценните си сортове зърнени храни. В Древния Изток са били прочути весококачествените български стоки и произведения – 12 от тях носят името БОЛГАР.(7) За пълноценното развитие на своето стопанство българите са устройвали своите държави в онези области, където са съчетани плодородни земи, планини и търговски пътища. В земи с подобни природни природно-географски дадености са основани Балхара, Старата Велика България, Дунавска България и Бавария.

 

     Владеенето на тези богати земи обаче е изисквало от българите да бъдат първостепенна военна сила. Въпреки високата си материална и духовна култура, нашите прадеди никога не са станали изнежени от удобствата на цивилизацията слабаци. Те са се справяли с всички трудности и лишения на войната, не по-зле от живеещите сред сурови природни условия полудиви народи. За високите бойни умения и войнски добродетели на българите разказва летописецът Енодий (505 г.), в похвалното си слово към готския владетел Теодорих, по повод една (незначителна) победа над българите:

 

     “Това е народ (българите) , на който преди тебе е  принадлежало всичко, което е поисквал, у когото е стоял на почит онзи, който е купувал достойнството си с кръвта на враговете си, у когото полесражението е общо родно място: защото чиито оръжия (стрели, копия) във време на сражения повече почервеняваха, той е считан без заобиколки за по-възвишен. Този народ преди твоето сражение не му се е случвало да знае що е съпротива, той дълго време само с военни походи се занимаваше. Тях той продължи въпреки изпречилите се планини, препречилите се реки, лишенията от най-необходимата храна, додето мислят, че за нахранване е достатъчно да се пие конско мляко.”(8)

 

     Въпреки повсеместното унищожаване на историческото ни наследство, има оцелели летописи, в които българите са записали своята собствена история. Колкото и непълни да изглеждат на пръв поглед, в тях е вярната следа, която води до нашето истинско родословие и народностна самоличност. Има един велик българин, който с природната си интуиция успя да разпръсне мрака на заблудите, и да извади на бял свят истината за нашия Род – Георги Стойков Раковски. Винаги, когато си спомняме за него, в съзнанието ни звучат заветните му слова: “Ние сме арийци, и доказатилство за това е нашето народностно име Болгари” За съжаление нямаше кой да го послуша в онова бурно време преди сто и петдесет години... Една от големите заслуги на Раковски е публикуването на един изключително ценен за нас българите летопис. В него ясно се посочва какъв е народностния произход на българите. “Българският народ излезе в древността до Черното море до река Волга от великата Скандинавия, и зваха се тамо ГИМЕРИ и КИМЕРИ...”(9)

 

     Кимерите! Не бяха ли те един загадъчен и обвит в мистерии народ, за който Омир разказва в своята Одисея, че са живвяли някъде на края на Света, където Слънце не изгрява. Народът на Конан Варварина, в чието лице великият писател Робърт Хауърд обезсмъртява името на своите прадеди, считани за потомци на атлантите. Неустрашимите воини на коне, които, прокудени от скитите от старата си родина Кимерия на север от Черно море, завладяват Мала Азия и притесняват могъщата Асирийска империя. А много по-късно същите тези кимери застрашават съществуването на Рим, и то през II в. пр. Хр., когато още е в разцвета на силите си. Кимерите са били силни не само във войната, но и в държавните си дела. За тях Страбон пише, че са повлияли на възникващата на Запад аристокрация, а също така са донесли със себе си ценна порода коне. Ве неща, с които са се славили и древинте българи.

 

     За преселението на бълтарите от Скандинавия към Волга и Черно море пише също и в “История Славяноболгарска” на Паисий Хилендарски.(10) Но в официалната и версия името “кимери” е заменено със”скандивляни” и “славяни”. Наскоро стана известна и потресаващата истина, че Отец Паисий е нарекъл своята книга “История Болгарска”, а не “Славяноболгарска”. Ето го клеймото на фалшификацията, ето я технологията за подмяна на народностното ни съзнание! Ето как името на нашите древни прадеди КИМЕРИТЕ, вдъхващо гордост и благородство, е заменено с това на някакви си “СЛАВЯНИ”, което на всички езици означава “роби”( SKLABOI – на гръцки,  SKLAVEN на германски, SLAVES на английски).

    

     В летописа на Раковски се разказва за разселването на кимерите по Света, при което една част приемат името БОЛГАРИ:

“...и умножиха се, и дойдоха първи в тези страни, още преди Александър Македонски.

     Илирик беше първият крал, а след 3522 година от Сътворението на Света (1996 г. пр. Хр.) царуваше Крал Бладилий, който Филип Македонски царя победи и свой поданик го направи. След 3685 г. ( 1823 пр.Хр.) царе бяха двамата братя Брем и Болг, и понеже много крале надвоюваха, и много земи завоюваха, то народът се нарече на техните имена. Брем завоюва Западната страна, и остана там покрай Западното море, Балтийско до Померания, и нарекоха се Пеми, Словаци и Бранди-Бури. Болг завоюва Източната страна, и съ своя народ се засели там, и нарекоха се Болгари...”

Описаните тук събития се отнасят към началото на II хил. пр. Хр., така че Летописът на Раковски се явява един документ за най-старата история на Европа. В него обаче са смесени исторически събития от различни епохи:  споменато разселване на кимерите и много по-късното келтско завоевание на Балканите през III в. пр. Хр. Тогава келтските царе Брем и Болг основават свое царство в Тракия със столица Туле (днешното Тулово, Старозагорско) и действително воюват с Филип Македонски. Причината за смесването на събитията е името на Българския Праотец – Болг, което е носил и много по-късния келтски цар, поради родствената връзка на келтите с кимерите, за което ще говорим по-нататък. Това очевидно  е допуснато при преписа на този документ от по-стар оригинал. Имайки предвид обаче сведенията на гръцките летописци Полибий и Павзании за царуването на Брем и Болг, ние лесно можем да разделим тези събития едно от друго.(11)

   

     И други исторически летописи свидетелствуват за кимерийския произход на българите. В историята на волжките българи “Джагфар тарихи” кимерите, наречени там камирци, се разглеждат като древен народ, който се е разселил в Средна Азия и от него са се образували няколко народа от индоевропейското семейство – саки, масагети, алани, арменци, в това число и българите.(12) В своята “История на войните” византийският летописец Прокопий Кесарийски разказва за българските племена утигури и кутригури. Той започва така:

”В старо време хуните, на които тогава викаха кимерийци, живееха (отвъд Азовско море) и всички се повинуваха на един цар...”(13)  Както и в Летописа на Раковски, в тези извори също се застъпва схващането, че кимерите са един пранарод, който се е поделил на други народи. За кимерийското потекло на нашия народ ни загатва едно родословие, изведено от Библията. Към известната родословна линия Ной – Яфет – Гомер хазарският каган Йосиф добавя имената на Болгар и деветте му синове. Подобна история е записана и в “Ориенталска библиотека” на Ербело де Моленвил (1697 г.):

“ Друг син на Гомари (Гомер), разчиствайки пътя си, стигнал до същата река (Волга) и имал двама сина: Булгар и Бертис...”(14) Изглежда в това родословие е пресъздадена известната историческа истина за кимерийския произход на българите, поради близкото звучене на КИМЕРИ (ГИМЕРИ) и ГОМЕР. А може би Гомер наистина е праотецът на кимерите, оттам и на нашия народ. Но най-сигурното доказателство за това, че българи и кимери са едно и също нещо, намираме в историята на Месопотамия. В началото на II хил. пр. Хр. в северната и част се заселва народът БАЛХАРИС с владетел на име ЦИМБЕРИС. Връзката между тези две имена не подлежи на обсъждане.(15)

 

     В обзора на историческите извори ние засягаме и твърде важния за нас българите въпрос за Българския Праотец. Необходимо е да подчертаем, че това е изключително въпрос от духовно естество – тук става дума за Свещения български мит, а не само за сухи исторически факти. От най-древни времена е прието всеки народ да носи името на своя родоначалник. Така атлантите са наречени на името на Цар Атлант, пеласгите – на Цар Пеласг, а какво по-естествено от това ние българите да носим името на Цар Болг. И Свещеният български мит не е забравен – той е съхранен в най-светлия семеен празник на българите – Коледа. За същността на празника свидетелствува известната коледарска песен “Болг се роди, Коледо”. В нея се възпява Цар Колед и неговия син Болг, както впрочем уточнява и йеромонах Спиридон. И другите коледарски песни – тези свещени български химни, прославят Цар Колед, който всъщност е почитан като Българският Праотец. На  всеки читав българин прониква дълбоко в сърцето звучният рефрен “Коладе, Коладе ле” или “Ой Коладе, мой Коладе”. Изглежда името на Цар Колед е пропуснато в Летописа на Раковски, но то присъствува в летописите на Йеромонах Спиридон и Поп Йовчо Попниколов.(16,17) Така се получава пълното родословие на ранните български владетели:

 

Илирик – Бладилий – Колед – Болг

 

И в двата летописа обаче тяхното царуване е отнесено към времето между 986 и 585 г. пр. Хр. Свещеният мит за царете КОЛЕД и БОЛГ е вграден и в името на легендарния меч на Крал Артур. Той е известен като ЕСКАЛИБУР, но това е латинизиарната форма на истинското му келтско име КАЛЕДВУЛХ (КОЛЕД-БОЛГ) – Мечът на КОЛЕД и БОЛГ.(18) Не бива да ни учудва и отгласът от Свещения Български мит в далечна Британия  – това е свързано с наследството на кимерийските племена логри и бритони, обезсмъртено в легендата за Крал Артур.

 

     От друга страна обаче ние знаем, че името БОЛГ значи ВЪЛК – на уелски (кимриг) то е записано като ВУЛХ.(19) През VI в. двама български владетели – БОЛГАР и Драгон, навлизат с войската си във Византия. В сръбските летописи техните имена са записани като ВУКИЧ и Драгич, и така са преминали в някои български източници. ВУК на сръбски значи ВЪЛК, и очевидно авторът на летописа е знаел свещения смисъл на Българското име. Вълкът е свещеното животно на арийците – благородният хищник, който унищожава всичко нездраво в природата. Той е живият пример за реда, храбростта и жертвоготовността – най-възвишените арийски добродетели. Ние сме народът на Вълка!

 

     По свой собствен път Георги Раковски изследва въпроса за българския народностен произход и самоличност. Изучавайки словесността на съвременния български език, той забелязва, че много думи в него, считани за “славянски” , имат успоредици в самскрита и древноперсийския език. Други думи пък показват сродство с келтските езици. Оттам Раковски заключава, че българският народ произхожда от два основни народа: келтокимери и индоарии. Раковски също така се досеща, че следите от двойнствения ни произход водят и към нашето народностно име. Ние носим името на кимерийския цар БОЛГ, но също така и на АРИИТЕ, затова сме БОЛГ-АРИИ. А всъщност ВЪЛК-АРИИ – Ариите на Вълка.

 

     Твърдението на Раковски за произхода на българите има дълбоко историческо основание. Следите от двойнствения произход на нашия народ водят към езика на древните българи, в който Петър Добрев също различава думи от келтски и ирански корени. Докато иранските думи се отнасят за обикновени неща от живота, то основните понятия от държавния и духовния живот на древните българи имат успоредици в келтските езици. Смисълът на тези понятия ще изясним в следната таблица :

 

Древнобългарски понятия

 Келтски понятия

 

 

ТАНГРА – Върховен Бог

THUNDER(англ.от келтски) – “гръм” ;

TINGOR(кимр.) – клетва пред Бога DONNER(герм.) – “гръм”; Бог-

гръмовержец

 

КОЛЕДА – Празник на Българския Праотец

КОЛЕД (келт.) – “празник”

също HOLIDAY(англ.)

 

 

 

КОЛОБЪР – жрец

КАЛЛ – “мъдри” – обръщение към келтски жрец-друид.

КОЛЛ – свещени знания на друидите

 

 

 

КАНАС ЮВИГИ – свещена титла

 на Българския владетел

КЕАН или КАНС – титла на келтски владетели

КАННАС – “Пратеник на Бога” KONIG (герм.) – цар

също KONUNG (сканд.)

 

КАНАРТИКИН – престолонаследник

КАНАРД (келт.) – престолонаследник, също и ТЕКИН

 

РИГ – цар; окончание на имената на българските царе ИСПЕРИХ и ТЕЛЕРИГ

РИГ (келт.) – цар

също REX (лат.);РАДЖА (самскр.)

-RICH (герм. и готски) – окончание на царски имена

 

ДУЛО – името на Свещената Българска Династия

ДУЛА (келт.) – скиптър

ДУАЛ (келт.) – законно наследена власт ; наследствено право

 

УКИЛ (ВОКИЛ) – име на знатен български род

УКЕЛ (ВОКХИЛ) – високопоставено благородническо съсловие при келтите

 

БОИЛА – основна българска благородническа титла

БОИЛА – висш държавен функционер

 

ТАРКАН – управител на област или град, или съдия

ТАРГАД (келт.) – областен управител

 

БАГАТУР – тежковъоръжен конник; старши боеначалник

 

БАГАДОР (келт.) – келтски воин

БАГАИН – младши военачалник

БАГАИД (келт.) – войскови отряд

 

ОНГЪЛ – укрепено място

 

ONGL (кимр.) – укрепено място

КАМПСИ – учител

КАМПА – школа на друидите

ЯНКУЛ – планетата Юпитер; Господарят на небесните светила

ЯНГУ (кимр.) – “главен”, “голям”

 

(по книгата на Петър Добрев “Преоткриването на Прабългарския календар”)(20)

 

     Тези ключови думи свидетелствуват за самоличността на народа, положил основите на Българската цивилизация. Изредените по-горе държавни титли са свойствени както за древните българи, така и за келтите от Гойделската група, и по-малко за келтите от Гаелската група. Към Гойделската група спадат уелсците и корнуолците – потомците на кимерите. И днес уелсците носят древното име KYMRO, а езика си наричат KYMRАЕG (кимрийски) . Поначало съвременните европейски учени приемат, че кимерите стоят в основата на келтската народност, образувала се в земите на Горния Дунав през VI в.пр. Хр., по времето на т.нар. “Халдщатска” култура. (21) Интересно е също така, че Зонара, цитиран от Йеромонах Спиридон, извежда от Гомер родословието не само на кимерите, но и на келтите (галатите).(22) Така че древните български звания, общи за българи и келти, са изключително кимерийско наследство.

 

     Така следва да си обясним образуването на българския народ: в основата му стои народът БОЛГ, говорещ келтокимерийски език, а към него се присъединява народът на АРИИТЕ, чиито индоирански език се надстройва над основния келтокимерийски, и така се образува съвременния български език. Точно по същия начин се е развивал и езикът на тохарите – сроден с българите народ, живял в земите на север от Памир. В основата си тохарският език е близък до келтския и латинския, но в последствие се е обогатил с индоирански езикови заемки.(23)

 

     Не само езикът, но и други страни от нашата народностна самоличност могат да бъдат обяснени с кимерийско-иранския произход на българския народ. По пътя на сравненията ние изяснихме не само произхода, но и свещения смисъл на българските народни празници и свързаните с тях обичаи. Основно българските празници са кимерийски по произход, тъй-като повечето от тях имат общо съдържание с келтските празници. Такива са Коледа-Юл, Атанасовден-Имболк, Гергьовден-Белтаин и Илинден-Лугназад. Други обаче определено са от ирански произход. Така Мъжката задушница, отбелязвана на Архангеловден (21-ви ноември) съответствува на  келтския празник Самаин, но по своя смисъл е най-близка  до иранския празник Хамаспатмедия – “Угощение в чест на душите на праведните.” А зрелищните огнени игри, свързани с подвижния християнски празник Сирни Заговезни, са проявление на най-значимия ирански празник – Арийската Нова година (Ноуруз), чествувана в деня на пролетното равноденствие (21-ви март). Вечерта срещу празника се запалват големи огньове, които се прескачат за здраве. А също така се палят факли от сцепени дървени пръти, натъпкани със слама, и се въртят в кръг. Така се пресъздава Свещената Арийска Свастика – огънят в движение, символът на Слънцето и Космическия ред.(24) С нея се приветствува победата на Слънцето над мрака и злите сили през настъпващия
Гласувай:
1Предишен постинг

1. анонимен - AzYt
10.03.2008 00:21
Добър подбор.
Има и много други източници, които подържат същото виждане.
Странно, как не са билио бсъждани от сериозните досега.
цитирай
2. анонимен - Още нещо за нас българите
17.12.2010 20:34
Най-древните българи или така наречените пеласги са населявали от панти века Балканите. Имало е много природни катаклизми, които са причинявали големи сътресения и страдания на коренното население - пелсгите. Точно зареди тях пеласгите са предпримали големи миграции на изток, на запад, север. Тогава древните българи - пеласгите са населевали Пелопонес, Крит, където са ставали големите катаклизми. Затова е естествено, че архелогията намира толкова много следи на древните българи далеч на изток, както и на крайния запад на Европа.
Когато пък древните гърци идват от Мала Азия по земите на българите заварват високо развита цивилизация макар и доста пострадала от катаклизми и изоставени убежища. Гърците харесват земите ни и трайно ги населяват и се възползват от всичко което българите са отавили като материална култура и митология (единствено в Крит се пазят живи някои древни български традиции). Постепенно българите биват изтикани в сверните части на Балканите от по-младия народ гръцкия.
Юлиян Дойчинов
цитирай
3. анонимен - PsyDom.ru - Место, где живет психология
07.02.2012 04:12
<img>http://psydom.ru/images/sized/images/uploads/2012-01-29/gde-najti-vremya-dlya-samorazvitiya-ili-poleznye-pyatiminutki-chast-2-170x170.jpg</img>

Психология на Psydom.ru – ваш верный помощник

Добро пожаловать на наш сайт! У нас полезную для себя информацию смогут найти люди любых возрастов и профессий: школьники, студенты, родители, педагоги, психологи. На наших страничках вы лучше узнаете о том, что такое психология, как знание этой науки помогает в жизни. Материалы нашего ресурса включают в себя описание известных психологических методик, упражнения, которые способствуют развитию различных навыков, а также памяти, внимания, мышления. Всё это можно узнать благодаря полезным ссылкам, которые мы вам предложим.

<a href=http://psydom.ru/page/gumanisticheskij-psihoanaliz-eriha-fromm>гуманистический психоанализ фромм эрих</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/platonicheskaya-lyubov>отличие платонических отношений от духовных</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/platonicheskaya-lyubov>платоническая любовь что это такое</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/makiyazh-narisovat-svoe-lico/>какой декоративной косметикой пользуется гламурная девушка</a>
цитирай
4. анонимен - payday loans online 477 16532
18.10.2012 21:45
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11074>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#197>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16626 payday loans online
цитирай
5. анонимен - buy generic viagra 836 5618
19.10.2012 12:30
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#12760>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#575>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#16971 generic viagra
цитирай
6. анонимен - buy generic cialis 3885
20.10.2012 03:46
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#lsduf>buy cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#xdgcj >cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#sdkxr cialis 40 mg
цитирай
7. анонимен - cheap kamagra online 17122
21.10.2012 10:49
<a href=http://orderkamagranow.com/#zwrqv>kamagra soft</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#pimff >cheap kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#uaxif cheap kamagra
цитирай
8. анонимен - levitra 20 mg
21.10.2012 15:49
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#2422 - levitra online without prescription, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1874>levitra without prescription</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#4142 online
цитирай
9. анонимен - viagra online 2006
22.10.2012 00:29
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#uvtwp>viagra 120 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#zeiff >viagra 100 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#jcfkv viagra without prescription
цитирай
10. анонимен - cheap levitra 7589
23.10.2012 05:29
<a href=http://orderlevitrahere.com/#eqeay>levitra 10 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#efrka >buy cheap levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#mbfjg levitra online without prescription
цитирай
11. анонимен - cheap kamagra 6117
24.10.2012 03:41
<a href=http://kamagrastorehere.com/#scvuy>generic kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#arxmw >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#nmwhg generic kamagra
цитирай
12. анонимен - payday loans 966 15041
24.10.2012 12:45
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#8161>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#3148>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#20412 payday loans
цитирай
13. анонимен - buy cialis online 511 6154
24.10.2012 13:20
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13857>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#9797>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#9585 buy generic cialis
цитирай
14. анонимен - generic cialis 16991
25.10.2012 06:32
<a href=http://cialisstorehere.com/#brlne>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#fbdvj >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#zbjty buy cialis
цитирай
15. анонимен - generic viagra 15291
25.10.2012 22:59
<a href=http://viagrastorehere.com/#xckaq>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#xxyan >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#azyzc cheap viagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kimmerian
Категория: Тя и той
Прочетен: 19072
Постинги: 2
Коментари: 15
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930